TEKNOPARK Ziyareti (04.03.2020)

09 Mar

İş dünyası ve işadamlarını topluma daha iyi tanıtıp, onların deneyimlerinden faydalanarak gençleri yeni girişimcilik faaliyetlerine yönlendirebilmek adına, Mart ayının ilk haftası Girişimcilik haftası olarak çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır.

Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Sağlık Bakım Hizmetleri Bölümü  Yaşlı Bakımı Programı II.Sınıf öğrencileri “Girişimcilik Dersi” kapsamında 04.03.2020 tarihinde Üniversitemize bağlı TEKNOPARK’ı ziyaret ettiler.

Yapılan ziyarette TEKNOPARK Tanıtım ve Farkındalık Birim Sorumlusu Selçuk CANTÜRK ile TEKNOPARK Kurumsal İlişkiler Sorumlusu Müge ÖNAL tarafından öğrencilere, TEKNOPARK’ın girişimcilere sağladığı imkanlar, kuluçka merkezi, işletmelerle kurulan ilişkiler, girişimci adaylara sağlanan teknik ve akademik desteklerin neler olacağı aktarıldı. Daha sonra TEKNOPARK bünyesinde yer alan üç firma ziyaret edildi. Firma yetkilileri genç girişimci adaylara, üzerinde çalıştıkları yeni ürünlerin AR-GE aşamaları, karşılaşılan güçlükler, KOSGEB ve Tübitak tarafından sağlanan imkanlar, pazarlama aşamasında nelerin yapılması gerektiği konular hakkında öğrencilere bilgiler verip deneyimlerini paylaştılar.

Ders sorumlusu Dinçer KORKMAZ, TEKNOPARK bünyesinde faaliyet gösteren kuluçka merkezine ilerleyen günlerde öğrencilerimiz hazırlayacağı projelerle katılmak istediklerini, Yaşlı Bakımı Programı öğrencilerinin de yeni ve güzel fikirlerle girişimci olabilmek için adına TEKNOPARK’ın imkanlarından muhakkak faydalanacaklarını belirterek, ziyaret boyunca kendilerine eşlik eden Selçuk CANTÜRK ile Müge ÖNAL’ a teşekkür ederek teknik gezilerini toplu fotoğraf çektirerek tamamladılar.