Azami Süre Sonrasında Ek Süre Tanınan Öğrencilerimizin Dikkatine

03 Kas

2017-2018 eğitim öğretim yılı sonu itibari ile azami öğrenim süresi dolan ön lisans programlarında kayıtlı öğrencilere 2547 sayılı kanunun 44/c maddesince 2 (iki) ek sınav hakkı verilmiştir. Yapılan ek sınavlar sonucunda 3 (üç) ve 4 (dört) dönem hakkı elde eden öğrencilerin 2019-2020 eğitim öğretim bahar yarıyılı sonu itibariyle dönem hakları sona ermiştir. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı ile yapılan görüşmeler neticesinde; ek sınavlar sonucunda dönem hakkı sona eren öğrencilere, 2547 sayılı kanunun 44/c maddesince o dönemin sonunda 2 (iki) ek sınav hakkı daha verilmesi gerektiği anlaşılmıştır. Verilecek olan sınav haklarında Üniversitemiz Lisans ve Ön lisans Programlarında Azami Süre Sonu ve Ek Süre Sınavları Uygulama Esaslarında belirtilen; 1. Ek sınav ve 2. Ek sınav başvurma ve uygulama şekillerine ilişkin hükümler geçerli olup, 06.11.2020 tarihine kadar Bölüm Başkanlıklarına başvurmaları halinde azami süre sonu ek süreleri sona eren öğrencilerimize tekrar ek sınav hakkı tanınacaktır.